„Проджект Юнивърс” ЕООД е вносител на много видове овошки, малини, капини, касис, лозови пръчки, шипки. Посадъчният материал е от Република Сърбия. Притежаваме всички сертификати за внос, изисквани за тази дейност. Технически строго спазваме абсолютно всички норми, установени от сръбското, българското и европейското законодателство! Стоката стои под карантина 14 дни преди износа в съответната база на Областната дирекция по безопасност на храните в Сърбия! В България контролът започва още от границата с отделянето и подаването на изискуемото статистически ( пропорционално) количество от всеки вид от вноса за изследване отново на овошките за всякакви болести и паразити, но този път от българските органи.

 

Защо да предпочетете нас?

Световните тенденции на развитие на овощарството са в 2 направления:

1. На едро ( целево, стратегическо), което до момента в цял свят се изгражда най- често с първоначалната и постоянната помощ на различни фондове за субсидиране;

2. На дребно-като хоби, когато отделни хора, домакинства или коопеарции засаждат не големи площи.

 

В първият случай клиентите имат конкретни запитвания, за количествата и сортовете, за които са кандидатствали и евентуално вече са одобрени за субсидии. За това освен за вноса на овошките, поемаме следните ангажименти:

Гарантираме най- ниските цени в страната! Поддържаме постоянно 5- до 10% по- ниски цени на всичките си артикули спрямо най- ниските официално обявени в България!

1. Политика, която не всеки може да си позволи! Минимизирали сме разходите си, като не поддържаме междинни складови наличности и бази в България. Събират се известен брой реални поръчки, достигайки общ обем от 12- 23т и правим регулярен внос.

2. В активните от годината седмици за насаждане на овошките изпълняваме поръчките в рамките на 16работни – срокът на карантината + 2 дни за внос и дистрибуция. По- къси срокове са възможни , но не винаги.

3. Дистрибутираме овошките до всеки от клиентите, които са ни ги поръчали.

4. Предоставяме всикчки необходими сертификати и документи , изисквани при участието на клиентите ни по програми на Еврофондовете или други с регионално или национално субсидиране.

5. Съдействаме за засаждането, като допълнителна и неотложна дейност с необходимата механизация – ямкокопатели с различни диаметри в зависимост от посадъчния материал , както и осигуряваме контакти с организации с механизация за дълбока оран ( до 70см!) в случаите, когато това е необходимо и засажането с ямкокопателите после става много по- бързо!

6. Представяме референтен лист, като атестат за качеството на продукцията и отношението ни към клиентите. Най- добрата ни реклама са нашите доволни клиенти и техните насаждения!

7. Разсадникът е с над 100г. традиции и история и има подобаващия имидж и авторитет на производител на качествен материал. До момента НЯМАМЕ НИКАКВИ РЕКЛАМАЦИИ ИЛИ БРАК! Съответно: Всякакво неволно похабяване при транспортирането или товаро- разтоварните дейности, както и някаква липса или количествена неточност се компенсирват изцяло от нас!

8. Поддържаме голяма складова наличност от оградни и редови ( лозарски) колове от акация със стандартни размери дебелина 8-14см и дължина 2,40лм.

9. Свързваме клиентите си с коректни търговци на оградна мрежа,на най- достъпните цени!, за да оградят при тяхно желание или необходимост новите насаждения.

10. Поддържаме на склад достатъчни количества от защитна мрежа от изкуствена коприна, против градушка. С нея както могат и да се ограждат отделни дръвчета, за да бъдат предпазвани от диви и питомни животни.

11. Можем да препоръчаме към кого да се обърнете за вашата мелиоративна защита и всякакви торове – организации, с които имаме вече 3г позитивен опит!

 

С всичко това се стараем да задоволим максимално комплексно нуждите на клиентите на едро, до колкото това е в нашата компетентност.

При вторият вариант- когато няма изрично предписание какво да се засади и клиентите нямат конкретни предпочитания, освен гореизброените акценти се ангажираме:

 

12. След като ни бъдат изпратени проби от почвата и упоменати точните координати на парцела, се ангажираме в изработването на експертно становище, в което да препоръчаме след достатъчен анализ какви сортове овошки да се засеят и по каква схема.

13. Предоставяме всяка желана информация за бъдещите грижи и особености при отглеждането на овошките.

14. Представяме теоритичните разчети на плододаване и всички възможни приложения на продуктите на съответния вид.

Благодарим Ви за проявения интерес, който вярваме, че ще оправдаем!