Занимаваме се с дейности, съпътсващи селското стопанство от 1998 г. С внос и дистрибуция на овошки от Република Сърбия – от 2011 г.
Сърбия е традиционна сила от десетилетията на плановото стопанство в производството на много видове посадъчен материал. Кръстоски и селекции се правят над 70 г. в институтите и опитните полета на 4 областни града, за които това е водеща дейност: Чачак, Ужице, Пожега и Вальево. Има и много други разсадници в останалите провинции.
През изминалите вече почти 5г овошките внасяме само от един разсадник, селектиран още преди да започнем тази дейност след 5 месечно проучване. В България на склад разполагаме с малки количества овошки, които лагеруват в две наши бази съответно стратегически разположени за Южна и Северна България – в общ. Брацигово, обл. Пазарджик и общ. Ценово, обл. Русе. Съзнаваме, че така нямаме и няма и да имаме известността на традиционите ни колеги с истинските големи разсадници на българския пазар, но сме убедени, че предлагаме с нищо не отстъпващ посадъчен материал и на по- добри цени!
За съжаление за разлика от закупуването на овошки от българските произодители, от които всеки може да закупи каквото желае веднага, вносът, макар и директен има своя неизбежен срок- от около 28 дни заради периода на двойната задължителна карантина. Карантината е двойна, защото Р Сърбия не е членка на ЕС и в Р България овошките се подлагат на втори независими проби. Миинусът от това забавяне обаче води до гаранция на качеството, защото след карантините стоката се освобождава и дистрибутира вече с абсолютно всички възможни документи а именно
- сертификати на подложката/ основата и присадката на овошките;
- сертификати на самия разсадник в Р Сърбия;
-нашите сертификати и регистрации към БАБХ и др.като директен вносител;
- сертификати за липса и на болести и вредители,
- гаранция на произхода,
- гранция, че овошките не са третирани с вещества, неразрешени от Регламента на Съвета ЕО 834/2007 и последващите изменения и допълнения, не са генномодифицирани и при производството им не са употрбявани ГМО или продукти от тях;
- гаранция за отглеждането на овошките в периода до вноса по всички изисквания на програмите за биоземеделие;
- паспорт.

Овошките, които са на лагер в България също са обезпечени с всички гореизброени документи, защото са количества от съответен внос. Те са минали своята карантина при вноса и могат да бъдат и се продават веднага. Но са в по малки количества- под 2000 бр/ сорт.

Специфично е, че овошките се садят максимум в 2-3 месеца на есен и 2-3 месеца на пролет.. Но пред вид предварителните разчети, операции и обработки, нуждата от обмен на специализирана информация – може да се свързвате с нас целогодишно!

Доверете ни се и изберете нас! Вярваме, че ще удовлетворим очаквнията Ви! Проджект Юнивърс е малка, но гъвкава фирма- стараем се индивидуално да вникнем в спецификата на желанията и приоритетите на всеки отделен клиент в избора му на вид/ сорт, срок на доставка и засаждане и решаването на всички съпътстващи въпроси и проблеми, в които сме компетенти.